Oral aciklovir för virusinfektioner


Det handlar om användningen av aciklovir tas genom munnen (oralt) för behandling av infektioner orsakade av varicella zoster-virus eller herpes simplex virus. Aciklovir är känt som ett antiviralt läkemedel.


Namn på läkemedel
aciklovir

Varumärke: Zovirax


Varför är det viktigt för mitt barn att ta detta läkemedel?
Aciklovir hämmar tillväxten och spridningen av viruset så att ditt barns kropp kan kämpa mot infektionen.


Vad är aciclovir tillgänglig tillgänglig som?
Tabletter: 200 mg, andra styrkor som 400
Dispergerbara tabletter: 200 mg
Flytande medicin (suspension): 200 mg i 5 ml eller 400 mg i 5 ml


När ska jag ge aciklovir?
Aciklovir fungerar bäst när det ges fyra eller fem gånger under 24 timmar.
För fyra gånger om dagen: helst detta är var 6 timmar genom dag och natt. För att inte väcka en sovande barn, kan det ges först på morgonen, vid ungefär middagstid, sent på eftermiddagen och vid sänggåendet. Helst dessa tider bör vara minst 4 timmars mellanrum (t ex 08:00, middagstid, 4 pm och 8 pm).
För fem gånger om dagen: helst, är detta var 5 timmar genom dag och natt, men du kan ge det under vakna dag, t.ex. 06:00, 10:00, 02:00, 06:00 och 10:00.
Ge medicin vid ungefär samma tidpunkt varje dag, så att det blir en del av ditt barns dagliga rutin, som kommer att hjälpa dig att komma ihåg.


Hur mycket ska jag ge?
Din läkare kommer att räkna ut hur mycket av aciklovir (dosen) som är rätt för ditt barn. Dosen kommer att visas på läkemedlet etiketten.
Det är viktigt att du följer läkarens anvisningar om hur mycket att ge.
Hur ska jag ge det?
Tabletterna ska sväljas med ett glas vatten, mjölk eller juice. Ditt barn ska inte tugga tabletten.
Dispergerbara tabletter ska röras i ett glas vatten, vilket kommer att göra en grumlig blandning. Ditt barn ska sedan dricka allt genast, eller så kan smutta det mer än en halvtimme eller så (rör före varje klunk). Du kan lägga till squash till blandningen för att dölja smaken.
Flytande medicin: Skaka flaskan väl och mäta upp rätt mängd med hjälp av en spruta för oral eller medicin sked. Du kan få dessa från apoteket. Använd inte ett kök tesked eftersom det inte kommer att ge rätt mängd.


När ska läkemedlet börja arbeta?
Ditt barn ska börja må bättre efter att ha tagit medicinen under några dagar. Det är viktigt att de tar hela loppet av läkemedel som har ordinerats (normalt 5 dagar). Sluta inte tidigt, eftersom virus kan börja föröka sig igen och infektionen kan komma tillbaka. Din läkare kan rekommendera en annan fem dagars kurs av medicin.


Vad händer om mitt barn är sjuka (kräks)?
Om ditt barn är sjukt mindre än 30 minuter efter att ha en dos av aciklovir, ge dem samma dos igen.
Om ditt barn är sjukt mer än 30 minuter efter att ha en dos av aciklovir, behöver du inte att ge dem en annan dos. Vänta tills nästa normala dos.


Vad händer om jag glömmer att ge det?
Ge inte den missade dosen. Bara ge nästa dos som vanligt. Om du missar mer än en dos, kontakta apoteket eller läkare.
Ge aldrig en dubbel dos av aciklovir.


Vad händer om jag ger för mycket?
Det kan vara farligt att ge alltför mycket aciklovir.
Om du tror att du kan ha gett ditt barn för mycket aciklovir, kontakta din läkare eller NHS Direct (0845 4647 i England och Wales, 08454 24 24 24 i Skottland) eller ta ditt barn till sjukhus.
Ta läkemedelsförpackningen eller förpackningen med dig, även om den är tom. Detta kommer att vara till nytta för läkaren. Har läkemedlet eller förpackningen med dig om du ringa för att få råd.


Finns det eventuella biverkningar?
Vi använder mediciner för att göra våra barn bättre, men ibland har andra effekter som vi inte vill (sidoeffekter).

Biverkningar som du måste göra något åt
Om ditt barn är andnöd eller väsande andning, eller deras ansikte, läppar eller tunga börjar svälla, eller de utvecklar ett utslag, kan de vara allergisk mot aciklovir. Ta ditt barn till sjukhus eller ring en ambulans direkt.

Andra biverkningar som du behöver veta om
Ditt barn kan få några av följande biverkningar när de först börjar ta aciklovir. De bör gå över efter några dagar och kommer att sluta när ditt barn slutar att ta medicinen. Om du är orolig, kontakta din läkare men fortsätter att ge aciklovir.
Ditt barn kan känna sig sjuk eller vara sjuk (kräkning) och kan få diarré. Ge läkemedlet med mat eller mjölk kan hjälpa.
De kan känna sig yr och svimfärdig, känner dig trött eller få huvudvärk.
Ditt barn kan utveckla klåda eller utslag. Med hjälp av en fuktgivande kräm eller anti-kliar kräm kan hjälpa.
Det kan ibland finnas andra biverkningar som inte nämns ovan. Om du märker något ovanligt och är orolig, kontakta din läkare.


Kan andra läkemedel ges samtidigt som aciklovir?
Du kan ge ditt barn läkemedel som innehåller paracetamol eller ibuprofen, såvida inte din läkare har sagt att inte.
Aciclovir bör inte tas tillsammans med vissa läkemedel som du får på recept. Tala med din läkare och apotekare om andra läkemedel ditt barn tar innan de ger aciklovir.
Kontrollera med din läkare eller apotekspersonal innan du ger några andra läkemedel för ditt barn. Detta gäller även naturläkemedel eller kompletterande läkemedel.
Finns det något annat jag behöver veta om aciklovir?
Det är viktigt att ditt barn tar hela loppet av denna medicin, vilket är vanligt i 5 dagar, men kan vara mycket längre. Din läkare kommer att tala om för dig hur lång tid det måste tas för. Om du slutar tidigt, kan infektionen komma tillbaka, och kan då bli svårare att behandla.
Barn är ibland sjuk (kräkning) eller få diarré när du tar antivirala läkemedel. Uppmuntra dem att dricka vatten för att ersätta den vätska de har förlorat, och kontakta din läkare om de inte dricker eller är sjuk.
Ge inte ditt barn någon medicin för att stoppa diarré, såvida inte din läkare har sagt att, eftersom detta kan göra saken värre.
Allmänna råd om läkemedel
Försök att ge läkemedel vid ungefär samma tid varje dag för att hjälpa dig att komma ihåg.
Bara ge detta läkemedel till ditt barn. aldrig ge det till någon annan, även om deras tillstånd verkar vara densamma, eftersom det kan göra skada.
Om du inte är säker på en medicin fungerar, kontakta din läkare men fortsätter att ge medicinen som vanligt under tiden. Inte ge extra doser eftersom du kan göra skada.
Om du tror att någon annan kan ha tagit läkemedlet av misstag, kontakta läkare omedelbart.
Ge oanvänd flytande medicin till apoteket för att göra sig av med, eller tvätta den i vasken. Inte hålla det för framtida infektioner.
Var jag bör hålla detta läkemedel?
Förvara läkemedlet i ett skåp, avskilt från värme och direkt solljus. Det behöver inte förvaras i kylskåpet.
Se till att barn inte kan se eller nå läkemedlet.
Förvara medicinen i behållaren den kom i.
Vem att kontakta för mer information
Din läkare, farmaceut eller sjuksköterska kommer att kunna ge dig mer information om aciklovir och om andra läkemedel som används för behandling av virusinfektioner.

Indikationer för användning

Oral:

Herpes zoster (bältros): Akut behandling av herpes zoster (bältros).

Herpes simplexvirus (HSV), könsorgan: Behandling av initiala episoder och hantering av återkommande episoder av genital herpes.

Varicella (Vattkoppor): Behandling av Varicella (Vattkoppor).

Injektion:

Herpes simplexvirus (HSV), mukokutan infektion hos patienter med nedsatt immunförsvar: Behandling av initial och återkommande mukosal och kutan herpes simplex (HSV-1 och HSV-2) hos patienter med nedsatt immunförsvar.

Herpes simplexvirus (HSV), genital infektion (svår): Behandling av allvarliga initiala kliniska episoder av genital herpes hos immunkompetenta patienter.

Herpes simplex encefalit: Behandling av herpes simplex encefalit.

Herpes simplexvirus (HSV), neonatal: Behandling av neonatal herpesinfektioner.

Herpes zoster (bältros) hos patienter med nedsatt immunförsvar: Behandling av herpes zoster (bältros) hos patienter med nedsatt immunförsvar.

Använd: Off-label
Bellpares (ny start); Herpes simplex virus (HSV), genital infektion hos HIV-infekterade patienter (ungdomar och vuxna); Herpes simplexvirus (HSV), mukokutan infektion hos HIV-infekterade patienter (ungdomar och vuxna); Herpes simplexvirus (HSV), orolabial (kall sår) infektion hos immunkompetenta patienter; Herpes simplexvirus (HSV), orolabial (kall sår) infektion hos HIV-infekterade patienter (ungdomar och vuxna); Herpes zoster (bältros) hos HIV-infekterade patienter (ungdomar och vuxna); Infektion (cytomegalovirus [CMV]) profylax i lågrisk allogena hematopoetiska stamcellstransplantationer (HSCT); Infektion (HSV och VZV reaktivering) profylax i neutropeni; Varicella (vattkoppor) hos HIV-infekterade patienter (ungdomar och vuxna); Varicella-zostervirus akut retinalnekros (ARN) hos HIV-infekterade patienter (ungdomar och vuxna); Disseminerad primär eksem herpeticum; Herpes simplex-associerad erytem multiforme; Herpes zoster encefalit

Latest
Previous
Next Post »

1 comments:

Write comments
sophia
AUTHOR
August 15, 2020 at 5:55 AM delete


god dag var och en, jag har kommit att berätta för världen om hur jag botades från hiv-aids. Jag tror aldrig att det fortfarande finns bra växtläkare tills jag träffade läkaren okos, jag lider av hiv-aids i goda 15 år men är nu gratis och alla medicinska tester bevisa att jag är botad, är glad idag, en vän till mig som drabbades av HERPES får också medicinen och nu är hon botad, det är anledningen till att jag har kommit att säga världen att en sanningsläkare okos växtbaserade hem är lösningen på ditt problem,
varför vänta och lida när det finns någon som Dr okos
som kan bota alla sjukdomar
HIV / AIDS
CANCER /
HEPATITIS B VIRUS,
Herpes
astma,,
Diabetiker 1 & 2,
STAVA
TORFTIGHET
STROKE
SEXUELLT ÖVERFÖRBARA SJUKDOMAR
dö inte i tysthet, allt du behöver är att kontakta honom, okosherbalhome@gmail.com kan du också kontakta via hans whatsap-nummer +2348134156715
okosherbalhome@gmail.com

Reply
avatar

SHARE